Kinevezték az új megyei Katasztrófavédelmi igazgatót

20011.02.04.-n pénteken Ünnepélyes állománygyűlést tartott a Győr-Moson-Sopron-Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győrött. Az eseményen jelen volt Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, továbbá Bakondi György, országos katasztrófavédelmi főigazgató.

Szűcs Győrgy

Az állománygyűlésen ünnepélyes keretek között a szervezet eddigi igazgatója, Szűcs György lemondott posztjáról, s bejelentette nyugállományba vonulását.

“Közel harminc évvel ezelőtt kezdtem beosztott tűzoltóként Mosonmagyaróváron. Családi hagyományt követtem, hiszen édesapám és nagyapám is a tűzoltóságnál szolgált. A fiam is a mi nyomdokainkba lép. Az ember életének sok fontos fordulópontja van. Ilyen például amikor megházasodik, megszületik az első gyermeke, és ilyen az is, amikor nyugállományba vonul” mondta a könnyekig hatódott Szűts György.

Bakondi György az új igazgatónak Sallai Pétert, a mosonmagyaróvári tűzoltóság korábbi parancsnokát választotta. Hangsúlyozta, hogy “a megelőzés ugyanolyan fontos, mint a kárelhárítás. Fiatalos lendület, megfelelő szemlélet és sok tapasztalat kell a katasztrófavédelem vezetéséhez. Ezért bízom Sallai parancsnok úrban, hogy el tudja látni ezt a nemes feladatot.”

Sallai Péter

Az újonnan megválasztott igazgató elmondta, hogy a megelőzés olcsóbb, mint maga a kárelhárítás. Ezért arra kell törekedni, hogy mindent megtegyünk a katasztrófahelyzetek elkerülése érdekében. “Nagy szükség van az együttműködésre, a társszervezetek támogatására. A tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei olyan helyekre igyekeznek, ahonnan mások menekülni kényszerülnek”

Hozzászólások lezárva.